Meer weten over verbeteren van Microsoft programma's

VBA in Word

­

In feite biedt Word veel meer dan documenten maken met behulp van de tekstverwerker. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om rekenmodules en complexe tabellen aan uw document toe te voegen. Met behulp van VBA is het dan weer mogelijk deze tabellen via extra menuopties te vullen zelfs met externe data. Dit is natuurlijk uiterst handig bij het maken van bijvoorbeeld offertes, overeenkomsten of facturen.
VBA biedt ook andere mogelijkheden. Te denken valt aan huisstijlapplicaties geïntegreerd in Word. Huisstijlsjablonen kunnen met behulp van VBA zeer gebruiksvriendelijk worden ingezet om uw documenten te produceren.

Je kan het zo gek niet bedenken of het is in VBA te maken. Dialoogvensters, dynamische menu’s en aangepaste werkbalken kunnen via VBA worden gebruikt om het werken met Word gebruiksvriendelijker, efficiënter en meer bedrijfszeker te maken.

Het is toch ideaal als u Word rechtstreeks kunt gebruiken door met enkele muisklikken offertes, overeenkomsten, jaarverslagen of welke documenten dan ook samen te stellen? En dan ook nog eens compleet met volledig doorgetelde totalen in de tabellen, ingevulde ontbrekende waarden bij standaardteksten en geheel in uw eigen huisstijl.

­